Basszusgitár oktatás

Kezdőknek, haladóknak

Az egyéni órákról

Kezdésnek az alap hangszeres technikák elsajátítását szoktam javasolni, nem árt ha minimálisan tudjuk kezelni a basszusgitárt mielött egy szám tanulásába kezdünk. Szorgalomtól függően ez a folyamat nem tart tovább 2-3 hónapnál. Ezek után, mivel nincs kötött tanmenet, szabadon választhatsz a szintednek megfelelő stílusok és számok közül amiken keresztül mélyebben elsajátíthatod a hangszeres tudást. Segítséget tudok nyútani abban, hogy a gyakorlás élvezetes és szórakoztató legyen, ne unalmas, monoton sikerélmények nélküli időtöltés. Megtanulunk együtt játszani a kedvenceiddel (eredeti felvételekkel), hogy a gyakorlás is közös zenélés legyen. Ha az otthoni feladatok közben felmerül bármilyen technikai vagy elméleti kérdés akkor az órán felteheted, így nem marad nyitva egy kérdésed sem.

A csoportos órákról

A csoportos óráknak előnye, hogy akár a barátoddal vagy barátnőddel elkezdhetsz órára járni és motiválhatjátok egymást. Ha esetleg félnél egyedül belevágni akkor lehetőséged van csoportos órák látogatására.

Felnőttek is elkezdhetik?

Igen! Az olyan felnőtteknek akik túl vannak a harmincon (vagy akár a negyvenen, ötvenen is) kikapcsolódást és relaxálást nyújt a gitárral való tanulás. Pontosan tudom, hogy egy nyolc órás műszak után "csak" pihenni és kikapcsolni szeretne az ember, ezt tudja nyújtani a basszusgitáron való játék.

Kevés időd van gyakorlásra?

Ha az ember hobbiból szeretne zenélni és nem ezzel szeretné keresni a kenyerét akkor nem szükséges órákon át gyakorolni minden nap. A lényeg, hogy meg kell tanulni helyesen gyakorolni úgy, hogy a lehető legkevesebb idő alatt a legtöbbet tudj fejlődni. Egy 20-30 perces koncentrált gyakorlással nagyobb eredményket lehet elérni, mint egy órákon át tartó görcsöcs összevissza gitározással.

Mennyi idő míg felcsendülnek az ismerős dallamok?

Nagy általánosságban a népdalok és tábortűzi dalok lejátszása 7-8 éves kortól akár fél év tanulás után elérhető. Az egyszerűbb rock, blues, jazz számok lejátszása 10-14 éves kortól akár egy év tanulás után lehetséges.

Mi történik ha megvan a hangszer és nincs magántanár?

Ha nincs egy hely ahol tanulhatsz és nincs magántanárod akkor irány a videómegosztó és "basszusgitár leckéket" böngészel úgy, hogy azt se tudod, hogy kell helyesen tartani a basszusgitárt. Egy videó nem javítja ki a technikai hibáidat és egy kérdésedre sem tud válaszolni. Minden elmélet és gyakorlati tanács nélkül elég nehéz egy közepes hobbista szintre eljutni. Ha gyors fejlődést és használható tudást szeretnél akkor vágj bele, kezdd el most!

 

Jelentkezés előtt kérlek figyelmesen olvasd el a házirendet és csak akkor jelentkezz ha elfogadod azt.