Fuvolaoktatás

Kezdőknek-haladóknak

4-5 éves kortól

Míg a furulyatanulást már 4-5 éves kortól is el lehet kezdeni, addig a fuvolát inkább 7-8 éves kortól ajánlott elkezdeni, pusztán fizikai okok miatt. Azonban, hogy a 4-5 évesek se maradjanak le semmiről, a fuvolatanulás előtt lehetséges fife-on kezdeni. A fife lényegében, egy kisebb, fából, vagy műanyagból készült fuvola, melynek csak nagysága, és anyaga különbözik a fuvoláétól, tartása, és fogásrendszere megegyezik, így fife tanulás után már egyszerű rátérni a fuvolára.

Tananyag

A gyerekeknél a cél, hogy megismerkedjenek a hangszerrel, annak alapvető kezelési módjaival, illetve a kottaolvasással, és az alapvető hangszeres-, és zeneelmélettel. Hogy a tanulás ne legyen olyan száraz, az évkör ünnepeinek népdalain, illetve egyszerűbb etüdökön, akár könnyűzenei dalokon keresztül sajátíthatják el az ismereteket.

Családi koncertek

Az ünnepek közeledtével ismert dalokból állítunk össze dalcsokrot, melyet családi körben, óvodában, iskolában lehet előadni.

12-14 éves kortól

Tananyag

Cél, hogy a gyerekek megismerkedjenek a hangszerrel, illetve esetleg zeneiskolában megszerzett tudásukat továbbfejlesszék. A fuvolairodalomból vett komoly, vagy könnyűzenei darabokon keresztül érjük el a fejlődést.

 

Jelentkezés előtt kérlek figyelmesen olvasd el a házirendet és csak akkor jelentkezz ha elfogadod azt.