Fuvolaoktatás

Gyakori kérdések

Hány éves kortól ajánlott elkezdeni fuvolázni?

Gyakorlófuvolán (fife-on) már akár 5-6 éves kortól is el lehet kezdeni, azonban a fuvola inkább 7-8 éves kortól ajánlott, a hangszer mérete, és súlya miatt.

Kiknek ajánlott elkezdeni?

Gyakorlatilag bárki elkezdheti, aki kedvet érez magában a zenéléshez.

Felnőttként is el lehet kezdeni? Nincs túl későn?

Természetesen, sőt az a tapasztalat, hogy a felnőtteknél sokkal kevesebb időt kell fordítani az elméletre, mivel hamarabb, és könnyebben elsajátítják, és alkalmazzák a gyakorlatban, mint a fiatalabbak. Több idő marad tehát a zenélésre.

Mi az a fife?

A fife egy gyakorlófuvola, mely kisebb mint a fuvola, műanyagból, és fából készülhet. Fogásai, tartása ugyanaz, mint a normál fuvoláé, ajánlott ezen kezdeni kisgyerekeknek (a mérete miatt), illetve az ára is sokkal kedvezőbb, mint a fuvoláé. Bővebben a Fife, avagy gyakorlófuvola menüpontban olvashatsz erről.

Kisgyerekeknél miért van szükség gyakorlófuvolára?

A mérete miatt, mert míg a fuvolát mérete, és súlya miatt nehéz tartani, addig a fife könnyebb, és mivel nincsenek billentyűi, egyszerűbben kezelhető.

Mennyi idő múlva fogok megtanulni fuvolázni?

Az egyszerűbb dalok akár pár hónap alatt is elsajátíthatóak, emellett szakszerű segítséget nyújtok abban, hogyan kezdj neki a gyakorlásnak, és a nehezebb darabok gyakorlásánál mire kell figyelned. Felépítek neked egy személyre szabott gyakorlási rendszert, ami alapján később saját magadtól is képes leszel a fejlődésre.

Óvodás gyerek esetében mennyi idő kell, hogy fife-on összefüggő dallamokat játszon?

Az egyszerűbb népdalokat, melyeket az óvodában énekelnek, már pár hónap alatt el lehet sajátítani.

Mennyibe kerül az óra?

A díjszabásokról az Árak menüpontban olvashatsz.

Egy héten hány óra javasolt?

Aki kezdő, illetve hobbi szinten szeretne fuvolázni, annak heti egy, maximum két órát javaslok. Óvodás gyerekek esetében egyeztetés alapján az órák lehetnek 30 vagy 45 percesek.

Mikor kezdődnek az órák?

Egyéni megbeszélés szerint egyeztetünk időpontot.

 

Jelentkezés előtt kérlek figyelmesen olvasd el a házirendet és csak akkor jelentkezz ha elfogadod azt.